Vrtec Peter Pan na obisku

V četrtek, 5. oktobra, so nas v Šinšinu, skupaj s svojimi vzgojitelji, obiskale kar štiri skupine otrok iz kamniškega vrtca Peter Pan. Skupaj smo preživeli izjemno ustvarjalno jutro, polno plesa, predvsem pa smeha in zabave.

Ker pravega plesnega nastopa ni brez primernega kostuma in rekvizita, je bila čisto prva naloga vsake od skupin, da so s pomočjo svojih vzgojiteljev in naših plesalk ustvarili vsak svoj pripomoček, s katerim so pozneje tudi sami zaplesali. Najmlajši so si iz papirja izdelali pisane indijanske perjanice, malo starejši pa so z volno dolgočasne lesene palice spremenili v čisto prave čarobne. Ko so bili kostumi in rekviziti narejeni, je bil čas za najbolj zabaven del – ples. Naša vsestranska Nina je otroke naučila koreografijo in tako so se hipoma spremenili v prave indijance in indijanke ter čarovnike in čarovnice. Vse skupaj so s svojimi odličnimi nastopi popestrile še naše plesalke, in sicer najmlajše tekmovalke: žabici Lili in Karina, čarovnici Lejla in Julija ter ptička Karolina. S kratko plesno pravljico v lastni koreografiji pa so bučen aplavz požele tudi mladinke Alina, Ela in Maruša.

Dogodki, kot je bil četrtkov, so pomembni tako za majhne otroke, ki se na ta način lahko bolje spoznajo s plesom, kot tudi za malo starejše plesalce, saj se na ta način urijo v nastopanju in imajo priložnost tudi sami kaj ustvariti. Prav zaradi tega bomo še naprej vztrajali pri izvajanju podobnih projektov ter sodelovali s kamniškimi vrtci.

Manca Andrić