Joga

Joga-šinšin

Izvajamo naslednje stile:

Flow joga 

Je oblika jogijske vadbe, pri kateri je prehajanje med posameznimi telesnimi položaji (asanami) tekoče ter usklajeno z dihom (zato tudi ime flow). Ponuja veliko raznolikosti, kreativnosti in skozi dinamično gibanje gradi na gibljivosti, moči in sposobnosti umiritve uma.

Hatha joga  

Ta oblika jogijske vadbe obsega asane, pranajame (dihalne tehnike), čistilne tehnike telesa, mudre (položaje rok), bande (energijske zapore), ki pomagajo vadečemu umiriti um in telo, ter ga pripraviti na mentalno bolj zahtevne prakse, kot je na primer meditacija.

Jin joga
Je subtilna, meditativna oblika jogijske vadbe. Zanjo je značilno, da se telesni položaji zadržujejo dalj časa (2 – 5 minut), mišice se sproščajo, predvsem se krepi kakovost vezivnega tkiva. V položajih se sprostimo, osredotočimo se na svoje občutke in predihamo ustvarjene napetosti v telesu.

Joga ima polno koristi: napolni nas z energijo, stimulira delovanje notranjih organov, pomaga sprostiti napetosti v telesu, umirja naš um, izboljšuje telesno počutje, krepi zavedanje telesa, izboljšuje moč pozornosti in osredotočanja ter predstavlja ljubeč pristop do sebe in do drugih.

Za vse oblike vadbe joge ne potrebujete predznanja, saj so dostopne in primerne za vse, ki se z jogo srečujete prvič. Pridite in poskusite.