Jazz balet in Show dance

jazz

Jazz balet - izhaja iz osnov baletne in nekaterih drugih tehnik. Vsebuje plesne elemente, ki so bolj svobodni in manj strogi od baletnih in je poseben zaradi svoje raznolikosti in močne plesne izraznosti. Na razvoj jazz baleta so vplivale različne moderne plesne tehnike in popularna glasba. Zasledimo ga v medijih in gledališču v obliki mjuziklov.

Show dance – je stil plesa, katere osnova je jazz balet. Razlika med čisto tehniko jazz baleta in showa je v zgodbi, ki je podkrepljena z različnimi rekviziti, kostumi in odersko sceno, kar dopušča več kreativnosti. To plesno zvrst odlikujejo različni tehnični elementi, eleganca, gracioznost in preciznost. Ples se je razvijal skupaj z nastajanjem sodobnih popularnih glasbenih zvrsti, kateri vztrajno sledi še danes.

Od 7 leta naprej. Možnost tekmovanj in odrskega nastopanja.

Plesna uniforma: Mehki plesni copati/ nogavice, majica ali dres, oprijete hlače, ki ne omejujejo gibanja.

Jazz balet odrasli – 'Učenje plesne tehnike v starejšem obdobju, je idealna priložnost za krepitev telesa, sprostitev, ustvarjanje in nenazadnje druženje s soplesalci. Ura bo ovita v fuzijo plesnih korakov različnih plesnih tehnik s poudarkom na jazz baletu, trening vključuje celotno segrevanje in pripravljanje telesa na gibanje, osvajanje tehničnega znanja in koreografijo.