Šinšin na Pika miga festivalu

V nedeljo, 8.10.2023, je v Velenju potekal že 20. Mini festival otroških plesnih skupin Pika miga, ki ga organizira Javni sklad RS za kulturne dejavnosti v sodelovanju s Festivalom Velenje. Na festivalu sta se predstavili tudi naši plesalki, plesnega kluba Šinšin, Lili Godec in Leto Ristić, ki sta odplesali duet z naslovom Z roko v roki. Nastal je pod mentorstvom Neže Pele, prvič pa sta ga odplesali spomladi, na Finesi plesa v Kamniku in nato še drugič na regijskem izboru plesnih miniatur.

Na festivalu Pika miga se s plesnimi miniaturami predstavijo izbrane slovenske otroške plesne skupine. Za letošnji festival je državna selektorica za ples Mojca Kasjak izbrala 42 plesnih miniatur, ki so se v dveh dneh zvrstile na odru Doma kulture Velenje. Mladi ustvarjalci, stari med 5 in 12 let, so plesne točke skupaj z mentorji zasnovali v obliki solo plesov, duetov in skupinskih koreografij.

Prireditev Pika miga, ki natanko dve desetletji poteka v Pikinem mestu Velenje, predstavlja prerez dela najmlajših plesnih ustvarjalcev, ki poskušajo vsakdanje življenjske dogodke, občutja, medsebojne odnose in druge vesele ali žalostne izkušnje ob pomoči mentorjev predstaviti skozi ples. Lili in Leto sta s svojim duetom, pripovedovali o odnosu med umom in telesom. Kako včasih telo govori nekaj, misli pa skačejo drugam in kako super je, ko začneta med seboj sodelovat, soustvarjat in po svetu hodit z roko v roki. Lili in Leto sta za svoj duet prejeli zlato priznanje, velik aplavz in ponosne objeme staršev in mentorice.

Bravo, Lili in Leto, ponosni smo na vaju!