Neža Blažič

Neža-Blažič-profil-šinšin

Ljubezen do umetniškega izražanja me spremlja že od ranih let, zato sem veliko svojega prostega časa preživela v plesnih dvoranah in na odru. Strast do giba in telesnega izražanja pa je bila tako močna, da me je usmerila tudi na poklicno pot. Tako sem leta 2019 diplomirala na Akademiji za ples – smer sodobni ples in koreografija. Kot plesalka sem sodelovala v plesnih in gledaliških predstavah Rosane Hribar, Jane Menger, Roka Vevarja, Matjaža Zupančiča, Tine Habun, preizkusila pa sem se tudi kot igralka v stranski vlogi filma Prekletstvo Valburge (2019) režiserja Tomaža Gorkiča. Od leta 2017 sem članica kabarejske skupine Katzen Kabaret, s katero redno nastopamo v MC Kotlovnica Kamnik.

Moja lastna ustvarjalna pot se je bolj resno začela z diplomskim delom, kjer sem se ukvarjala z odnosom telesa in glasu – giba in zvoka, posledično pa sta v zadnjem letu na to temo nastali že dve predstavi  Laliáin Inner voice, ki sta bili prvič uprizorjeni v Kamniku.

V plesnem klubu Šinšin poučujem že od leta 2013 – začela sem z najmlajšimi, zadnjih nekaj let pa sem vodila skupino show dance pionirjev 2. Vodim tudi individualne ure gibalno-umetniškega izraza, delavnice sodobnega plesa ter delavnice vokalizacije.