Daša Resnik

krog-Daša-Resnik-šinšin2

Svojo plesno pot sem začela že kot 4-letna deklica, ko so me starši vpisali v baletno šolo Balerina v Mengšu, vendar sem se kmalu za tem prepisala v plesno šolo Urška. V začetku šolskega leta 2012/13 sem se včlanila v en in edini plesni klub Šinšin. Že prvo leto sem tekmovala v disciplinah Show dance mala skupina in Show dance duo otroci, v kateri sva s soplesalko na državnem prvenstvu dosegli 3. mesto, ki naju je uvrstilo na svetovno prvenstvo v Riesi, Nemčija. Od le-tega uspešnega začetka v modernih tekmovalnih plesih se vsako leto udeležujem pokalnih turnirjev, državnih in tudi evropskih ter svetovnih prvenstev.

Večkrat sem nastopala na Finesi plesa (območni reviji plesnih skupin), Namigu (regijski reviji) in na festivalu plesne ustvarjalnosti mladih – Živa. Izkušnje sem pridobivala na Kamfestu, kjer sem nastopala v  otroških plesnih predstavah: Palček Kalček, Poletna zmešnjava, Zobobol in Sporočilo v steklenički. Sodelovala sem v plesnih performansih (Ogledala resnice, GSŠRM-jeve številne proslave, recitali, dobrodelne prireditve: Maistri za boljši svet), predstavah (Generacije) in se udeležila različnih plesnih  delavnic. Med njimi  je tudi intenzivna enotedenska plesna delavnica MoveMentors, ki se je odvijala na SEAD-u (Salzburg Experimental Academy of Dance).

Od leta 2016 sem obiskovala balet v Glasbeni šoli Kamnik ter leta 2019 uspešno zaključila višjo stopnjo nižje baletne šole. V tem obdobju se je zvrstilo nekaj baletnih predstav, med njimi najbolj odmevni Glej Larsa z Marsa! in Čebulček, v kateri mi je bila dodeljena glavna vloga. Leta 2018 sem se udeležila slovenskega baletnega tekmovanja Tutu in nastopala v glasbeni pravljici Klavirski čarodej v okviru Klavirskih dnevov v Domžalah.

V Šinšinu so mi ponudili priložnost usposabljanja za trenerja, zato sem prvo skupino na Poletni plesni šoli poučevala že leta 2018. Od takrat vsako poletje delim svoje sveže plesno znanje med vedoželjne najmlajše, ki pa me vedno razvedrijo in me spomnijo, da sem z razlogom izbrala plesno usmerjeno življenjsko pot. V prihodnosti nameravam s plesom nadaljevati tudi na profesionalni ravni.