Tanita Rose

Tanita-Rose-šinšin

Ljubezen do plesa in prvi koraki so se zgodili že v vrtcu. Resnično pa sem se plesu posvetila pri 13-ih letih, ko sem se prvič spoznala s hip-hopom. Naslednjih sedem let sem, najprej pod mentorstvom Andreje Vakselj, nato pa Mihe Krušiča, tekmovala v zvrsteh hip-hop in street dance. Svoje plesno znanje sem kasneje nadgradila na delavnicah moderna, jazz baleta in sodobnega plesa.

Zaradi želje po odrskih deskah, sem plesno pot nadaljevala na raznih nastopih (med drugimi nastop na koncertu glasbene skupine Siddharta, nastop ob otvoritvi stadiona Stožice in nastopi na Festivalu Kamfest), v plesnih predstavah (Lalia, Inner voice, Koliko časa traja trenutek?), kabarejih (Katzen Kabaret), v opereti iz SNG Opera in balet Ljubljana (Orfej v peklu) in muzikalih (Vesna, Alpska saga), ki so mi bili od nekdaj najljubši. Želja po lastnem ustvarjanju pa je rodila tudi avtorsko predstavo Generacije, ki smo jo v letu 2019 izvedli skupaj s plesalci in koreografi Plesnega kluba Šinšin.

Kadar ne plešem, pa običajno igram – pred kamero ali na odru. Za igro sem se izobraževala na igralski šoli v Pragi (Prague Film School), na igralskih delavnicah Sanje Gregorčič, na delavnicah v Studiu bratov Vajevec ter na delavnicah v tujini (London). Poleg igranja v kabarejih in muzikalih, sem do sedaj igrala tudi v kratkih filmih, skečih (Skečoholiki), televizijskih nadaljevankah (Reka ljubezni, Najini mostovi, Sekirca v med), videospotih in reklamah.

V Plesnem klubu Šinšin učim Hip hop pionirje 2, Hip hop mladince 2 in vodim delavnice za Odrsko nastopanje.